Bismillahirrahmanirrahhim sebagai pembuka kata.

Selamat Datang ke blog saya yang tak seberapa ni.Bukan untuk menunjuk apa yang ada cuma sekadar untuk berkonsi beberapa cerita dan sebagai satu coretan kenangan buat diri saya sendiri dimasa hadapan.Boleh panggil saya Ain!!Umur 27 tahun (2015).Selamat berkenalan semua... =)


Terima kasih kerana sudi membaca.

Wednesday, 2 April 2014

Blogwalking: Siapa takut katak boleh follow saya

Assalamualaikum,

Saya adalah penggeli katak yang tahap separa extreme. Kadang2 extreme jugak. Ikut situasi. Situasi sekarang adalah tahap extreme. Eeeeee.......... Kenapa? Beberapa minggu lepas ada sekor katak pisang warna kuning hampir2 melompat kat atas saya. Kejadiannya terjadi bila saya nak angkat kain kat penyidai. Bila tarik kain tu ade benda melompat. Mula2 ignore jer sebab tak terpikir katak boleh ada atas tu. Ingatkan cicak. Bila dah siap angkat baru perasan rupanya katak kuning. Masa tu jerit dengan nada perlahan sebab takut jiran dengar sambil badan gaya geli geliman. Dan lepas tu saya sangat berhati-hati nak angkat kain walaupun jalan pun saya akan berhati2.

Bukan takut tapi tahap geli dia tak boleh nak cakap. Mungkin sebab kulit dia yang menggerutu, lembik dan sebab dia boleh lompat jauh. Takut masuk dalam baju. Eeeeeeeeee.Nak cerita pun sambil geli2 ni. Banyak lagi peristiwa pasal katak ni. Dah memang takut memang banyak ceritanya.

Jadi ni blogwalking untuk sapa2 yang takut katak. Saya tahu ramai yang takutkan...Eeeeeee...... Yang tak takut pun boleh join. Macamane ea boleh tak takut katak?


Kenapa gambar kucing? Sebab nak tengok gambar katak pun dah geli....Eeeeeeee

Syarat2 nya:

1. Senang je follow blog ni.
2. Tajuk: "Blogwalking: Siapa takut katak boleh follow saya"
3. Tampal banner diatas dan linkkan ke entry ini.
4. Dan komen kat bawah.

Boleh blogwalking dan follow blogger2 yang takut katak jugak.
InsyaALLAH saya pun akan blogwalking jugak. Selain itu 5 blogger terpilih akan saya masukkan dalam bloglist untuk bulan Mei.
Itu je.
Wasalam

38 comments:

  1. join :)

    http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  2. salam..

    saya join

    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  3. saya join http://badariahkakak007.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  4. hye saya join...
    http://kenny977.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  5. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
    Ade Join...
    http://freejustforu.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  6. Joined~ Walaupun tak takut katak. hehe.
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  7. http://ohthrillers.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  8. bookmark dlu,nanti akak join,,insyallah

    ReplyDelete
  9. DONE :)

    http://www.linieynor.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  10. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  11. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  12. http://www.ayuinsyirah.my/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ayu join

    ReplyDelete
  13. Join (^^,)

    http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    *Singgah menabung mr.nuff. Boleh klik balik kat sini: 3 Months FREE Surfing MAXIS . TQ.

    ReplyDelete
  14. http://aliaadzam.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  15. Join here =D

    http://cek-asayangawak.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  16. ana join.. jom BW blog ana sudilah follow... http://jantungk.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  17. salam, saya pun join:)

    http://annyeonghaseyo1110.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  18. Eh,eh,eh Amar Pon Nak Join Jgk :)

    http://amarrazali.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  19. dtg nak join =D
    http://segmenbizaly.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  20. saya join :)

    http://meeyamika.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  21. sy join ;)

    http://ciknunaberblogger.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh_12.html

    ReplyDelete
  22. done follow u. saya join :)

    http://sarahairudin.blogspot.com/2014/04/siapa-takut-katak-boleh-follow-saya.html

    ReplyDelete
  23. join. ^^

    http://friends-jannah.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  24. terjah n terjoin

    http://mamamursyid.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  25. join sini :D

    http://mellyareenza.blogspot.com/2014/04/segmen-blogwalking-siapa-takut-katak.html

    ReplyDelete
  26. saya turut serta :)

    http://amirkhalis.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  27. http://www.aimisyahirah.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  28. Asalamkm..sye pun join

    http://tieffa19.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  29. http://norshamimi.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  30. nak join juga http://alyadina.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  31. http://athirahjamaluddin.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  32. http://athirahjamaluddin.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  33. Dah join~!!
    http://mylif3board.blogspot.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  34. hai,
    saya dah join :)
    http://mutiarasubuh1.blogspot.com/2014/04/tajuk-blogwalking-siapa-takut-katak.html

    ReplyDelete
  35. hello
    http://nazifhakim.blogspot.com/2014/04/giveaway-gaya-hidup-sihat.html

    ReplyDelete
  36. DAB join ye..

    http://www.dhiyaafraabella.com/2014/04/blogwalking-siapa-takut-katak-boleh.html

    ReplyDelete
  37. comelnye name segmen ni....saya xjoin...tapi saya follow yer... jemput datang ke blog saya jugak bila free2... salam perkenalan dari Germany.. hope we can be friends!

    http://jindrisska.blogspot.com

    ReplyDelete