Bismillahirrahmanirrahhim sebagai pembuka kata.

Selamat Datang ke blog saya yang tak seberapa ni.Bukan untuk menunjuk apa yang ada cuma sekadar untuk berkonsi beberapa cerita dan sebagai satu coretan kenangan buat diri saya sendiri dimasa hadapan.Boleh panggil saya Ain!!Umur 27 tahun (2015).Selamat berkenalan semua... =)


Terima kasih kerana sudi membaca.

Friday, 24 October 2014

Diari Hamil: Hospital bersalin pilihan saya Gombak Medical center (GMC). Pakej yang ditawarkan...

Assalamualaikum,

Sambungan.....

Kali ni nak share pasal hospital bersalin pilihan saya. Kalau baca entri sebelum ni mesti korang dah tahu hospital mane yang saya pilih.

Gombak Medical Center (GMC)

Sebab saya pilih hospital ni??

Of coz sebab utama adalah dr. perempuan. Masa mula2 pergi hospital ni memang semua saya tengok staff2 dia semua perempuan. Jadi 1st checkup saya checkup dengan Dr. Hamiza kalau tak silap. ke Dr. Fidak. Konfius la.huhuhu. Tapi yang sambut baby kami nanti in shaa ALLAH Dr. Zana.

Kedua sebab dekat dengan rumah mak. Jadi senang kalau ape2. 5 hingga 10 minit je dari rumah mak.

ketiga Pakej yang ditawarkan amat berpatutan.

Ni copy paste dari FB diorang. Boleh pi SINI 


Ni saya share ape yang ade pada setiap pakej.


Ni pakej yang saya ambik. Ade sekali urutan selepas bersalin iaitu sebanyak 3 kali. Barang nak berurut kena sediakan sendiri ea. Diorang akan datang rumah untuk berurut. Ia juga termasuk pemeriksaan postnatal. Suntikan hepatitis b saya dah buat dah kat sini hari tu. Ni dia akan buat untuk kali kedua.

Yang ni bila bersalin akan disambut oleh pegawai berpengalaman iaitu doktor la. Same jugak dengan pakej maryam.

Untuk yang ni akan disambut oleh bidan terlatih. Rasanya nurse yang akan sambut.

Ni untuk tambahan.

Okie itu je.
Harap boleh bantu korang yang masih tercari2 kat mane nak bersalin nanti.

Wasalam

1 comment:

  1. Bgusnya dh sediakn pakej2 mcm ni.. Memudhkan kita..

    ReplyDelete